Okan Üniversitesi, ‘Mülkiyet Havuzu’ sıralamasında Türkiye’nin en başarılı vakıf üniversitesi oldu
Bu yıl 15. kuruluş yıldönümünü 15 bin öğrencisiyle kutlayan üniversitemiz, her yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ndeki alınan patent sayısına göre belirlenen “Fikri Mülkiyet Havuzu” sıralamasında en başarılı vakıf üniversitesi oldu. Türkiye’deki diğer tüm vakıf üniversitelerini geride bırakan üniversitemizin sürücüsüz araç projesi OKANOM’u geliştirmesi Türkiye’de ve tüm dünyada yankı uyandırmış, üniversitemizin Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız “L’Oréal-UNESCO Ödülleri” bursunu kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz hafta TÜBİTAK’ta düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin en girişimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversitesinin sıralandığı 2014 yılı TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ni açıkladı. Geçtiğimiz yıl endekste 41. sırada yer alan üniversitemiz bu yıl 6 sıra birden atlayarak 35. sıraya yerleşti. Üniversitemizi diğer vakıf üniversitelerinden ayıran en önemli başarı ise Fikri Mülkiyet Havuzu sıralamasında oldu. Üniversitemiz, aldığı patent sayısına göre yapılan puanlamada vakıf üniversiteleri arasında birinci oldu. Üniversitemiz, Türkiye’deki tüm üniversitelerin Fikri Mülkiyet Havuzu sıralamasında ise Selçuk Üniversitesi’nin ardından ikinci sırada yer aldı.
Bekir Okan: “Bu başarı dünya üniversitesi olduğumuzun kanıtıdır”
Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, üniversitemizin Fikri Mülkiyet Havuzu sıralamasında en başarılı vakıf üniversitesi olması nedeniyle gururlandıklarını belirterek, “Bu sonuç, araştırmalara ve katma değer yaratan çalışmalara büyük önem vermemiz nedeniyle bizim için sürpriz olmadı. Devlet üniversiteleri arasından ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi gibi köklü üniversitelerimizin önüne geçmemiz büyük gurur. Bu başarı dünya üniversitesi olduğumuzun kanıtıdır” diye konuştu. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi belirlenirken üniversitelerin, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme çalışmaları ve oranlarının dikkate alındığını belirten Okan, “İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla yürüttüğümüz tüm çalışmaların dışında öğrencilerimize yönelik geliştirdiğimiz Happy Life gibi sosyal, kültürel ve sportif projelerle de her yıl endekste yer alıyoruz” dedi.
‘Hibrit Elektrikli Araç Geliştirme Merkezi’ seçildi
Yükseköğrenimdeki gücü ve tecrübesiyle ülke geleceğine ışık tutacak projelere yoğunlaşan, Türkiye’nin ilk sürücüsüz aracı OKANOM’u geliştirerek AR-GE faaliyetlerinde yeni bir dönem başlatan üniversitemiz, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından da “Elektrikli Araç Geliştirme Merkezi” seçildi.